Tietoa, toivoa, tekoja

Hyvä elämä ei synny odottelemalla tai peukaloita pyörittämällä. Sen sijaan tutkittu tieto, oikeat päätökset ja selkeät, juuri itselle laaditut suunnitelmat voivat saada aikaan lähes ihmeitä.

Tietoa, toivoa, tekoja. Hyvän elämän verkkokurssi.

Vaikka emme voi vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme tapahtuu, voimme tehdä joka päivä valintoja oman onnellisuuden ja merkityksellisyyden lisäämiseksi. Samalla saamme lisää voimia tehdä niitä juuri itsellemme tärkeitä asioita ja olla tarvittaessa tukena myös muille.

Elämä koettelee joskus meitä kaikkia. Se heittää tiellemme haasteita, vaikeuksia ja huolia. Niistä on mahdollista selviytyä – ja vielä enemmän: niiden kautta on mahdollista kasvaa entistä vahvemmaksi.

Kun olet valmis rakentamaan itsellesi antoisampaa ja merkityksellisempää elämää, tule mukaan! Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2020.

 • Saat tutkittua tietoa onnellisuudesta ja hyvästä elämästä
 • Saat konkreettisia vinkkejä tutkitusti toimivista teoista kohti parempaa elämää

Hyvä ja antoisa elämä ei synny toivomalla. Sen sijaan tutkittu tieto, oikeat päätökset ja selkeät, itselle toimivat suunnitelmat voivat saada aikaan pieniä ihmeitä. Tämä 4 viikkoa kestävä interaktiivinen verkkokurssi auttaa sinua pysähtymään ja tutkimaan omaa elämääsi, jotta voit tehdä viisaampia valintoja nyt ja tulevaisuudessa.

Jokaiselle neljälle viikolle on oma teema ja tehtävät, jotka voi tehdä viikon varrella omaan tahtiisi. Verkkokeskustelu ryhmän kesken pitää yllä yhteyttä, ja tunnin mittaiset live-tapaamiset kerran viikossa syventävät oppimaasi antaen mahdollisuuden kokemusten jakamiseen.

Tämän kurssin avulla:

 • Osaat paremmin hahmottaa omat voimavarasi 
 • Löydät ja tunnistat elämääsi ohjaavat arvot
 • Saat tutkittua tietoa onnellisuudesta ja hyvästä elämästä
 • Saat konkreettisia keinoja ja taitoja lisätä hyvää omassa elämässäsi
 • Osaat tehdä oikeasti sinulle toimivia ratkaisuja

”Luulin, että elämässäni oli jo kaikki kunnossa, mutta kurssin aikana oivalsin täysin uusia mahdollisuuksia. Nyt minulla on kurssin ansiosta myös keinot, eikä enää mitään syytä olla toteuttamatta unelmiani!”

Merja, Helsinki

Tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja tekemään harjoituksia sekä yksin että yhdessä. Kurssilla käsitellään sekä teorian että käytännön harjoitusten kautta näitä teemoja: 

Viikko 1: Menneisyyden voima

Pohditaan mennyttä elämänpolkua: taakse jääneitä ja jätettyjä asioita, oppeja, oivalluksia ja voimavaroja otettavaksi mukaan matkalla kohti tulevaisuutta. 

Viikko 2: Arvoja vai arvauksia

Etsitään ja löydetään ne elämän todella tärkeät asiat, joiden varaan oman hyvän tulevaisuuden voi rakentaa juuri itsensä näköiseksi. 

Viikko 3: Tässä ja nyt

Etsitään ja löydetään ne elämän todella tärkeät asiat, joiden varaan oman hyvän tulevaisuuden voi rakentaa juuri itsensä näköiseksi. 

Viikko 4: Kohti parempaa!

Otetaan suunta kohti tulevaisuutta ja tehdään konkreettinen suunnitelma, jonka avulla matkan teko voi olla tärkeämpää kuin perille pääsy. 

Vieläkö mietit? Tässä sinulle viisi viisasta syytä osallistua:

 1. Saat tutkittua tietoa sekä selkeitä ohjeita ja vinkkejä, joista voit ottaa parhaat ja soveltaa omaan elämääsi.
 2. Olemme aidosti läsnä joka kerta, jotta voit nähdä meidät ihan elävinä ja kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä. Tämä ei ole nauhoitus.
 3. Olet vapaa tutkimaan asioita hiljaa itseksesi tai jakamaan ajatuksiasi muiden kanssa. Sinun ei tarvitse kertoa itsestäsi kenellekään mitään.
 4. Kun tiedät olevasi osa porukkaa, muutos on helpompaa. Saat halutessasi tukea ja voit osallistua keskusteluun osien välillä.
 5. Puhumme totta. Jaamme vain tieteellisesti tutkittua ja todistetusti toimivaa elämän laatua ja onnellisuutta lisäävää tietoa.

Aloita polku kohti antoisampaa, merkityksellisempää ja parempaa elämää!

”Tässä kurssissa ei ollut mitään turhaa! Tämä on juuri se, mitä tarvitset, jos sinulla on yhtään tarve selkeyttää omia ajatuksia ja toiveita että mitä elämältä tarvitset tai haluat. Aika paljon nähneenä yllätyin, miten hyvin tämä toimi.”

Terttu, Helsinki

Kurssin vetäjät:

Jenni Spännäri on tutkijatohtori Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Åbo Akademissa. Hän on kiinnostunut myötätunnosta, viisaudesta ja henkisyydestä. Iloa arkeen tuo oma hevonen.

Sanna Leino on kouluttaja, sovittelija ja konfliktien asiantuntija. Häntä kiinnostavat ihmissuhteet, itsensä johtaminen sekä mielenrauha, jota etsii itsekin. Haaveena on oma pieni kanala.

Lisävinkkejä voit napata sinulle sopivissa paloissa myös alla olevien linkkien kautta: