Kuinka tulla näkyväksi

Luin juuri tuttavani lähettämän viestin laajalle joukolle eräässä yhteisessä ryhmässä. Lumouduin siitä niin, että kirjoitin hänelle kiitosviestin. Mikä siinä sitten vaikutti niin syvästi?

Kyse on siitä, että ilmaisee itseään aidosti. Tällainen syvästi inhimillinen, tarpeita esille tuova itsensä ilmaiseminen on taito jota harva meistä edes tiedostaa, saati harjoittelee. Ja kuitenkin se on perustavaa laatua oleva ihmisiä yhteen liimaava voima.

Aito itsensä ilmaiseminen perustuu rehellisyyteen siitä, miten minä voin nyt ja tässä, sinun seurassasi. Se voi olla ääneen lausuttua kiitollisuutta yhdessäolosta ja niistä tarpeista, jotka täyttyvät. Se voi myös olla ilmaisu siitä, että ei juuri nyt voi hyvin, ja silloin siihen liitetään pyyntö toimia toisin, jotta tarpeet täyttyvät. Yksinkertaista mutta vaikeaa.

Itseään voi ilmaista aidosti vaikka ilman vastavuoroisuuden odotusta. Juuri nyt, kun istun tässä kirjoittamassa pitkästä aikaa, olen iloinen että ryhdyin toimeen. Minulle on tärkeää syventää ihmisten välistä vuorovaikutusta vaikka niinkin vaatimattomasti kuin kirjoittamalla siitä. Samalla olen harmissani ja surullinen, että olen antanut edellisistä kirjoituksista kulua niin kauan. Että olen mieluummin tehnyt jotain muuta – tai tässä tapauksessa vain pitänyt taukoa. Tässä hetkessä riittää, että joku kenties lukee tämän ja pohtii hetken omaa tapaansa kommunikoida.

Tuttavani kirjoitus kosketti minua siksi, että se muistutti minua siitä, että olen itsekin välillä unohtanut elää, kuten opetan. On niin paljon tilanteita, joissa on helpompi olla pinnallinen, hiljaa, tai vain poistua tilanteesta, kuin ilmaista sen, miten kussakin tilanteessa voi. Silloin on turvassa.

Ja kuitenkin: rehellisyys omasta kokemuksesta kaikissa tilanteissa on parasta, mitä sinäkin voit tehdä itsesi ja yhteisösi hyvinvoinnin hyväksi.

Olen kiitollinen muistutuksesta, miten tärkeä sillanrakentaja ja yhteyden luoja rehellinen itseilmaisu on: se ei sisällä uskomuksia, mielipiteitä tai mitään mistä taistella. Vain pelkkää yhteyttä luovaa ja ylläpitävää tunteiden ja tarpeiden tanssia.

Vain sinä tiedät, mitä tarvitset. Tule kuorestasi ja anna meidän nähdä juuri sinut.

Please follow and like us: